karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Patent- och registreringsverket - PRV

Genom vårt arbete stimulerar vi svenska innovationer och entreprenörskap och främjar den tekniska och ekonomiska utvecklingen i vårt samhälle.

Vårt uppdrag omfattar att skydda innovationer med hjälp av patent, design- och varumärkesskydd. Även frågor om upphovsrätt ligger inom vårt verksamhetsområde. Hos oss ansöker man också om utgivningsbevis för tidskrifter.

På PRV hittar du många specialiserade ingenjörer, jurister, kommunikatörer och andra experter med stor kunskap inom immaterialrättens alla områden. Med hjälp av vår samlade kompetens jobbar vi för att öka kunskapen om hur företagare kan använda såväl sina immateriella tillgångar som rättigheter som affärsstrategiskt verktyg: det ökar värdet i företagens verksamhet och stärker deras konkurrenskraft.

Var med och bidra till nästa svenska framgångssaga

Det är något väldigt tillfredsställande med att arbeta på PRV, centret för immateriella rättigheter i Sverige. Dels är det själva arbetet, dels vad det leder till. Vi som arbetar på PRV sysslar med patent och andra immateriella rättigheter.

Våra patentingenjörer granskar patentansökningar och får då först av alla se vad Sveriges uppfinnare, företag och forskare arbetar med. När de godkänner en ansökan får de tidigt se en framtida innovation. Vår kultur präglas mycket av de egenskaper som behövs för att göra jobbet: gott omdöme, effektivitet, kompetens och nyfikenhet. Det är vad som krävs för att snabbt kunna behandla en ansökan och antingen godkänna den eller ge återkoppling till den som söker för vidare utveckling.

Som ingenjör får du en gedigen utbildning till patentingenjör och kommer dagligen att möta den senaste tekniken. Oavsett vad du gör blir du sannolikt en efterfrågad expert. Hos oss får alla bra utvecklingsvägar, en företagskultur där 90–95% brukar rekommendera PRV som arbetsplats och en kultur som handlar om att kunna ha ett arbete i högt tempo med fokus på effektivitet, men ändå ha ett liv i balans.

 


Framtiden är snart här. Delta i en aldrig vilande utveckling.


"PRV är en viktig samhällsaktör som erbjuder intellektuella och utmanande arbetsuppgifter för sina medarbetare. Som en kunskapsintensiv organisation satsar PRV framgångsrikt på kompetensutveckling och myndigheten har en välutvecklad struktur med en rad utbildningssteg. Det stora fokuset på medarbetarna visar sig också i arbetet för att skapa en god balans mellan arbete och fritid. Tillsammans med en gedigen mångfald- och jämställdhetsplan står det klart att PRV utses till ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2018."

Bransch

Immaterialrätt

Anställda

350

Huvudkontor

Stockholm

Adress

Valhallavägen 136, 114 41

Webbplats

language

Sociala medier

Lediga jobb från Patent- och registreringsverket - PRV

Javautvecklare som bidrar till framtidens innovationer

Stockholm - 16 dagar kvar

Läs mer

Vad säger våra medarbetare?

Astrid Hagqvist

Tf enhetschef

Fredrik Engdahl

Strategisk samordnare

Carl Bruce

Patentingenjör

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Det var faktiskt en bekant till mig som tipsade om jobbet. Hon arbetade redan på PRV och stormtrivdes. Jag har alltid tyckt att det är intressant med patent och immaterialrätt så att arbeta på PRV kändes helt rätt för mig.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Möjligheten att forma sin roll utefter intresse. Det finns möjlighet att arbeta med mång olika typer av teknik och följa teknikutvecklingen inom många olika område. Jag har också fått möjligheten att göra andra saker som inte är direkt kopplade till patent, så som vara engagerad i vårt internationella arbete, hållit föreläsningar och haft en chefsposition.   

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Absolut. Arbetet som patentingenjör är väldigt stimulerande och ger både en inblick framtidens teknik och vilken roll Sverige spelar för samarbete och utveckling internationellt.

 

 

 

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Jag ville lära mig mer om immaterialrätt och då speciellt patent. Jag såg PRV som en attraktiv arbetsgivare där jag kunde ha möjlighet att utvecklas.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Då mina förväntningar på en bra arbetsgivare där jag har kunnat utvecklas besannades har jag sett det som en självklarhet att stanna på PRV.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Ja, det skulle jag. Bra arbetsklimat med kompetenta och trevliga kollegor!

 

 

 

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Jag sökte jobb på PRV då jag tycker det är spännande med immaterialrätt och ville lära mig mer om det. Möjligheten att bredda mig teknikmässigt var också lockande och eftersom man som granskare på PRV har hand om patentansökningar av väldigt skild karaktär kommer det naturligt in i jobbet. Jag hade också intrycket av att de som jobbar på PRV verkligen trivs med sina jobb; att det är en bra stämning, samt att det är en bra balans mellan arbete och fritid; att man jobbar när man är på jobbet och verkligen är ledig när man inte är det.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Den bra utbildningen som man genomgår vid start ger verkligen en bra bild av immaterialrätt och framförallt patent är definitivt något som gör att man vill stanna kvar. Det som jag också upptäckt efter att jag börjat är utöver att de intryck jag hade av PRV sen tidigare stämde otroligt väl, är att det finns också så mycket olika karriärvägar internt. Att granskning av patentansökningar bara är en del och att efter avslutad internutbildning finns flera möjligheter som att exempelvis gå mot expertsidan och arbeta med praxisfrågor och koppling till domar i domstol, eller till exempel mer marknadsorienterat inom det utökade uppdraget som vi fått från regeringen.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Absolut! Det har jag faktiskt redan gjort vid flera tillfällen och några av dem har också sökt sig till PRV och jobbar här idag. Anledningar till varför är ju naturligtvis mycket av det som går igen ovan, men om jag måste välja en sak så är det kompetensutveckling: utbildningen i början är otroligt bra, man får verkligen en bra inblick i patent, teknikmässigt sedan så lär man sig också mycket och möjligheterna efter avslutad utbildning är många inom ett brett spektrum av roller där man kan utvecklas ytterligare.

 

 

 

 

 

 

Missa inga jobb från Patent- och registreringsverket - PRV

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor